Turbina Dacia EURO 4

TURBINA asigura o PUTERE MAI MARE a motorului cu circa 20-30%, ceea ce implica un consum mai REDUS de combustibil.
Este compatibila cu cel mai inalt nivel al tehnologiei constructiilor de motoare
Utilizarea in parametri optimi si intretinerea turbochargerelor prelungeste durata de functionare si asigura
perfomante ridicate ale motoarelor pe care acestea le echipeaza

Tutbina model: Turbo  KP35 se poate utliiza pentru urmatoarele autoturisme:

Dacia Logan 1.5 dCi K9K

Renault Kangoo-K9KA800,

2001-2011 Citroen C3 cu motor DV4TD,

2001-2005 Ford Fiesta 1.4TDCi cu motor DV4TD ,

2009- Mazda 2 cu motor DV4TD ,

2002-2011 Peugeot 206 1.4HDi cu motor DV4TD .

Este o turbina cu geometrie fixa care dupa montarea in service-uri specializate are asigurata o garantie de 1 an.

Cote de gabarit si montaj:

greutatea neta a turbinei: 4,32 kg

greutate bruta a turbinei: 5 kg

cote exterioare: 250 mm* 260 mm* 270 mm ± 0.5 mm`

dimensiuni turbo shaft wheel: 29 mm±0.5 mm

dimensiuni turbo compressor wheel: 29.5 mm±0.5 mm

Mai multe detalii

CLC1111
Produs nou

1 142,40 lei TVA inclus

- +

Reduceri

Nu sunt reduceri

 
Mai multe informatii

I.Instructiuni de montare/intretinere:

 

 1. A se lasa motorul sa functioneze la relanti 3-5 minute, mai ales in lunile de iarna, pentru ca temperatura uleiului si circuitul de ungere sa ajunga la parametri optimi.
 2. Motoarele echipate cu turbocharger nu trebuie sa functioneze la relanti pentru perioade indelungate de timp, lipsa unei presiuni adecvate a uleiului circulat duce la uzura prematura a turbinei.
 3. Folositi doar uleiuri  sintetice sau semi-sintetice
 4. Verificati in mod regulat garniturile de etansare ale turbinei pentru a va asigura ca nu exista scurgeri ale uleiului.
 5. Se recomanda  inlocuirea regulata a uleiului si filtrului.
 6. Defectiunile se remediaza doar in service-uri specializate.
 7. Utilizarea in parametri optimi si intretinerea turbochargerelor prelungeste durata de functionare si asigura perfomante ridicate ale motoarelor pe care acestea le echipeaza.

 

II. Este de retinut ca turbochargerul functioneaza la temperaturi de peste 600 de grade Celsius si la turatii de 8000-10000 rpm, motive pentru care o atentie deosebita trebuie acordata urmatoarelor elemente:

 1. Pornirea motoarelor echipate cu turbocharger – A se lasa motorul sa functioneze la relanti 3-5 minute, mai ales in lunile de iarna, pentru ca temperatura uleiului si circuitul de ungere sa ajunga la parametric optimi.
 2. Distrugerea turbochargerului – Oprirea brusca a motoarelor care au functionat un timp indelungat si la turatii foarte mari va duce la griparea rulmentilor turbini si implicit distrugerea acesteia. Totodata motoarele echipate cu turbocharger nu trebuie sa functioneze la relanti pentru perioade indelungate de timp, lipsa unei presiuni adecvate a uleiului circulat duce la uzura prematura a turbine.
 3. Ulei de calitate – Avand in vedere parametri extremi de temperature si viteza de rotatie a turbinelor calitatea uleiurilor folosite – sintetice sau semi-sintetice – este foarte importanta. Alegeti doar uleiuri de cea mai buna calitate.
 4. Verificarea garniturilor de etansare ale turbochargerului – Daca garniturile de etansare ale turbochargerului prezinta scurgeri, uleiul poate ajunge in sistemul de evacuare producind fum. Daca garniture compresorului prezinta scurgeri, uleiul poate ajunge in motor, producind depuneri de carbon pe cilindri, in tip distrugind motorul. Verificati in mod regulat garniturile.
 5. Inlocuirea regulata a uleiului – Avind in vedere precizia dimensionala a componentelor turbochargerului, acumularea de impuritati in ulei duce la erosiunea acestora pina la blocarea rulmetilor. Asadar, inlocuirea regulata a uleiului si filtrului este necesara.
 6. Ateliere de specialitatea – Gradul de precizie al turbochargerului impune ca in cazul unor defectiuni acestea sa fie adresate de catre specialisti. Totodata, utilizarea in parametri optimi si intretinerea turbochargerelor le prelungeste durata de functionare si asigura perfomante ridicate ale motoarelor pe care acestea le echipeaza. 
 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.